Як самостійно встановити огорожу із сітки рабиці?

Сітку рабицю можна кріпити двома способами: або поміщати її в квадратний каркас (рамка зварена з труби), або кріпити сітку до опори. Розглянемо другий варіант.

Встановлюємо стовпи на відстані не менше 70 см і не більше 2,5 м. Вони можуть бути з дерева, металу або бетону. Спочатку забиваємо перший і останній, а між ними натягуємо мотузку, щоб стовпи стояли в одну лінію. Занурюємо їх в землю на менше, ніж на 0,5-1 м. При установці обов’язково звіряємося з рівнем.

Як підготувати сітку до роботи? Рулони сітки при транспортуванні можуть злегка деформуватися. Це відбувається тоді, коли краї дроту не загнуті. Тому спочатку варто загнути всі краї за допомогою плоскогубців. Якщо ж ваша сітка викрутилася вгору чи вниз, це не означає, що вам продали брак. Просто потрібно кожну деформовану ланку прокрутити в початкове положення. Щоб опустити ланку вниз, потрібно крутити проти часової стрілки, а щоб підняти — за часовою стрілкою.

З’єднуємо рулони сітки між собою. Для цього виробники часто кладуть у кожний рулон окремий вигнутий дріт. Якщо ж така комплектація відсутня, то досить легко витягнути дріт з одного краю та з’єднати ним обидва рулони. Але тут є нюанс! Не проводьте такі маніпуляції із сіткою в лежачому положенні, бо її буде важко тоді підняти і встановити. Найкраще кріпити сітку порулонно і тоді вже скріплювати її в стоячому положенні. Для з’єднання вам потрібно пропустити дріт зверху, поступово прокручуючи.

Сітку до стовпів можна кріпити різними способами.

Натягуємо рабицю за допомогою дроту. Якщо ви використовуєте дротове кріплення, то до кожної з опор прикручуйте сітку у 3-4 місцях. Плюсом такого способу є те, що не потрібно робити додаткові отвори.

Найважливіший етап — натягнути сітку між першими двома стовпами, щоб вона не провисала. Далі почергово прикріплюйте сітку до опор. Важливо не пропускати стовпчики! Якщо ви повернулись і потім докрутили сітку до якогось із стовпчиків, то вона буде провисати.

Після того, як ви встановили всю огорожу, відріжте залишок сітки ножицями по металу.

Кріплення на покрівельні саморізи для металу. Ще один із способів встановити огорожу із сітки рабиці. Але тут є свої нюанси. Просто прикрутити сітку саморізами за допомогою шуруповерта — це погана ідея. Хоч кріплення здаватиметься міцним, в зимовий період гумки на саморізах можуть висохнути, і сітка в деяких місцях може повилітати.

Щоб такого не сталося, під саморіз важливо зробити металеву підкладку. Її можна зробити за допомогою монтажної перфорованої стрічки розміром 12*0,55 мм. Кусачками її потрібно поділити на шматочки по два сегменти і зігнути пополам. Далі закріплюємо цей шматочок стрічки на дріт і прикручуємо зверху на неї саморіз. Тоді кріплення буде дійсно міцним! Кількість саморізів розраховуємо відповідно до висоти стовпа. На висоту сітки 1,2 м потрібно приблизно по 3 саморізи на кожну опору.

Існують також і інші способи кріплення. Наприклад, за допомогою гачків. У такому випадку гачки потрібно приварити до стопця. Потім на них одягається сітка, а гаки загинаються. Або кріплення шпильками. Для цього в кожному стовпці просвердлюються наскрізні отвори, в які протягуються шпильки.

Ще пропонуємо вам лайфхак, щоб сітка не провисала з часом. Це може статися з будь-якою сіткою, особливою на неї впливає вага снігу. Щоб запобігти провисанню, потрібно протягнути троси вздовж усієї огорожі. Для цього просвердлюємо наскрізні отвори в стовпах та робимо кріплення за допомогою болтів.

Які є варіанти сітки рабиці в Astra company?

В Astra company сітку рабицю купити можна в різних варіантах: з ПВХ покриттям, неоцинковану і оцинковану. Остання буде найдорожча.

Довжина рулону стандартна — 10 м. Найменша ширина рулону — 1 м, найбільша — 2 м.

Діаметр дроту може бути 2,0 або 2,5 мм.

Наявні розміри комірок 25*25, 35*35, 50*50. Нагадуємо! Чим ширша комірка, тим нижча вартість.

Наприклад, ціна на сітку рабицю 1,5 м висотою з середнім діаметром комірки 35*35 мм та оцинкованим покриттям — 825,2 грн за рулон.

Щоб замовити рабицю чи інші варіанти сітки на сайті Astra company перейдіть в розділ “Територія дачі” → “Огорожа”.

Також ви можете зателефонувати 0800 207 120 та проконсультуватися з менеджером.

Ми здійснюємо доставку по Україні прямо на вашу адресу. А якщо ваше замовлення перевищує 100 кг, то товар вам приїде безкоштовно.