Шукаємо найкращі міжкімнатні двері

Вибір міжкімнатних дверей здавалося б легка справа. Сподобались, вписуються в інтер’єр — що ще потрібно? Але двері в будинку чи квартирі — це не лише про дизайн. Вони насамперед зонують простір, створюють звукоізоляцію.

На що потрібно звертати увагу при виборі міжкімнатних дверей?

1. Конструкція.

Існує 4 типи дверей залежно від їх будови: шпоновані, щитові, тафльовані та збірні.

Шпоновані є доволі масивними та міцними. У їхньому середньому шарі знаходиться плита ДСП. Ззовні її покривають листи зі шпону.

Переваги: міцність, вдале поєднання зі скляними та дзеркальними вставками.

Недоліки: велика вага, нижчий коефіцієнт вологостійкості, ніж в інших конструкціях.

У щитових дверях основою є дерев’яний каркас, наповнений легкими ізоляційними матеріалами. Ззовні вони обшиваються плитами МДФ. Декоруються такі двері за допомогою плівки ПВХ, різних варіантів скління, натурального шпону, ламінованого покриття.

Переваги: легкі, багато варіантів декорування.

Недоліки: не такі міцні, як інші варіанти конструкцій.

Фільончасті або тафльовані — це по суті дерев’яні двері. Зроблені вони з невеликих дощечок, з’єднаних системою шип-паз (за допомогою виямок і заглиблень). Вони можуть доповнюватися декоративними вставками.

Переваги: міцність, хороша звукоізоляція.

Недоліки: велика вага.

Збірні двері мають металевий каркас та наповнення з МДФ плит, скла чи пластику.

Переваги: швидке виготовлення та монтаж.

Недоліки: погана звукоізоляція.

2. Розмір.

У багатоквартирних будинках зазвичай існують стандартні розміри для дверей різного призначення. Дверні отвори забудовник робить відразу з урахуванням цих стандартів.

У приватних будинках не існує загальноприйнятих вимог, все робиться індивідуально. Тому дуже важливо зробити попередні заміри перед замовленням міжкімнатних дверей. Вимірюються розміри конструкції з коробкою і без, ширина порогу та лиштви. Найкраще довірити цю справу професіоналам, аби обчислення були точними.

3. Матеріал.

Виробники пропонують велике різноманіття матеріалів для міжкімнатних дверей.

Плити МДФ. Основою для них служать дерево-волокнисті плити з натуральними смолами. Такий матеріал стійкий до вологи, тому двері підходять для встановлення у ванні, кухні, туалеті.

ДСП. Це штучний матеріал із синтетичних смол. Для таких дверей потрібний міцний каркас та петлі, адже вони доволі важкі.

Екошпон. Імітація натурального дерева. Дерев’яні волокна, які є у складі матеріалу, поєднуються синтетичними смолами.

Дерев’яні міжкімнатні двері з масиву. Це про натуральність і міцність конструкції. Личать до будь-якого інтер’єру. Однак варто зважати, що такі двері доволі важкі, схильні до розсихання та їх не можна монтувати у вологому місці.

Натуральний шпон. Це тонкий зріз деревини, тому матеріал повністю природний. Двері з цього матеріалу та з масиву дуже схожі на вигляд. Є стійкими до механічних ушкоджень.

Скло. Такий матеріал дозволяє монтувати двері в будь-якій кімнаті. На них не впливає ні волога, ні сонячне проміння. Також важлива перевага скляних дверей - візуальне збільшення простору. А от звукоізоляція в них залишає бажати кращого.

ПВХ. Матеріал штучний, але абсолютно безпечний. Вигляд у таких дверей може бути менш витончений, ніж у скляних чи шпонованих. Але вони мають безсумнівні переваги: легкість конструкції, ударостійкість, чудова звукоізоляція. Найчастіше двері з ПВХ обирають для санвузлів, балконів, горищ, підвалів.

4. Спосіб відкривання.

Ще до початку ремонту важливо визначитись із простором для дверей та способом їхнього відкривання.

Розпашні. Найбільш звичний для нас варіант дверей. Відкриваються на повну ширину. Складаються з коробки та полотна.

Розсувні. Якщо ви економите простір, то це ваш варіант. Вони мають кілька способів відкривання: вздовж стіни, всередину стіни, одна половина дверей заходить на іншу. Найчастіше такі конструкції використовуються в гардеробних, коморах, терасах.

Двері-гармошка. Відкриваються за допомогою складання стулок. Такі двері не забезпечують звукоізоляції, але підходять для використання всередині приміщення.

Хитні двері. Можна зустріти в офісах, магазинах, готелях. Вони крутяться на 180-360 градусів, забезпечуючи вільний прохід.

5. Комплектація. Обов'язкова комплектація міжкімнатних дверей включає:

• полотно;

• коробка (2 стоєві, 1 поперечина);

• ущільнювач;

• лиштва (4 стоєві, 2 поперечини) - кріпиться з двох сторін;

• ручка (лицьова і зворотна сторона);

• петлі (2-3 шт.).

Також до стандартного набору для монтажу дверей можуть входити:

• добірні планки (2 стоєві, 1 поперечина), якщо отвір глибше, ніж ширина коробки;

• притворна планка - додаткова рейка, яка робить непомітними стики;

• поріг - залежно від типу приміщення, найчастіше використовують у ванних кімнатах;

• замок або засувка.

Порада! Обирайте двері ще на етапі ремонту, адже деякі конструкції потребують особливої підготовки стін, встановлення перегородок чи ніш. Також ви будете впевнені, що двері личитимуть до інтер’єру, а лиштву і плінтуси зможете обрати в тон.

Все таки одним із найважливіших параметрів, за яким обирають міжкімнатні двері, є матеріал. Для вологих приміщень, таких як ванна, санвузол, кухня найкраще обирати полотно з плит МДФ або ПВХ. Приблизна ціна яких складає від 2000-3000 грн.

Також для кімнат з високою вологістю підійдуть скляні двері. Але коштуватимуть вони втричі дорожче.

Для спальних кімнат чи інших приміщень будинку чудово підходять двері зі шпону. Вони гарно виглядають, адже імітують натуральну деревину. А також стійкі до ударів та забезпечують гарну звукоізоляцію. Ціна на них стартує від 3500 грн.

Двері з масиву підходять для тих, хто шукає повністю натуральний матеріал. Однак вони підходять лише для сухих приміщень і коштують врази дорожче інших матеріалів.

Які помилки можуть виникати під час установки дверей?

Процес монтажу міжкімнатних дверей має багато нюансів. Найкраще довіряти його професіоналам, щоб не виникало наступних помилок:

1. Неправильні заміри. Перед тим, як купити двері, завжди переміряйте розміри отвору, полотна, короба та лиштви кілька разів, щоб домогтися точності.

2. Не перевіряється спосіб відкривання дверей. Якщо цього не зробити завчасно, двері можуть не відчинятися в тому напрямку, в якому призначені. Додатково потрібно врахувати підлогове покриття (килим, плитка), щоб розуміти чи не заважатиме воно відкриванню.

3. Зміщення петель. Плавне відкривання і закривання дверей залежить від рівного розташування петель.

4. Неправильно підібрані інструменти для роботи. Наприклад, можуть виникнути неточності, якщо робити отвори звичайною пилкою, а не кільцевою.

5. Перетягування гвинтів. Через це може виникнути деформація петель.

Порада! Роботу потрібно перевіряти після кожного етапу встановлення, щоб своєчасно виявити й усунути помилки.

Міжкімнатні двері в Astra company

Astra company пропонує вам дверні полотна, рами, добірні елементи та фурнітуру.

Ціна на двері міжкімнатні з коробкою і наличником (лиштвою) стартує від 2262 грн.

Матеріали полотна — екошпон та ПВХ. Кольори та декорування в асортименті.

Параметри лиштви та коробки обираєте відповідно до ваших замірів.

Дверні ручки від італійського виробника з натискним механізмом. Можна обрати колір і форму, яка ідеально пасуватиме до ваших дверей.

Також в інтернет-магазині Astra company представлені не лише міжкімнатні, а й пластикові двері від виробників Glasso та Salamander.

Детально ознайомитися з варіантами та купити міжкімнатні двері можна на нашому сайті в розділі “Будівельні матеріали” → “Міжкімнатні двері”. Для прорахунку та консультації звертайтеся до нашого менеджера за телефоном 0 800 20 71 20.