Чому важлива товщина профнастилу?

Профнастил – один із найпопулярніших матеріалів для будівництва. Ним перекривають дахи, з нього виготовляють огорожі та промислові конструкції. Сьогодні на ринку ми маємо великий вибір металопрофілю від різних виробників у різноманітних кольорах і товщинах.

Спробуємо з’ясувати, чому ж товщина така важлива при виборі матеріалу та як вона позначається на ціні профнастилу?

На що впливає товщина металу?

Товщина – одна з характеристик, за якими відрізняються листи профнастилу. Зазвичай її діапазон складає від 0,16 до 1,2 мм. Товщина впливає на призначення листів. Металопрофіль для даху та несучий профнастил будуть товщими, ніж стіновий.

Товщина впливає не тільки на зону використання металу, а й на такі характеристики:

• міцність;

• надійність;

• стійкість до деформацій.

Чим товщий лист, тим більше навантажень він може витримати (вітер, сніг, механічні пошкодження).

Порада! Використовуйте металопрофіль відповідно до призначення. Звичайно, ви можете обрати покрівельний профнастил для огорожі, але ціна на нього буде вищою через більшу товщину. Тож, навіщо переплачувати? Металопрофіль, який призначений для паркану, чудово впорається із своєю задачею - витримає природні і людські впливи та не навантажить конструкцію.

А обирати фасадний профнастил для покрівлі категорично не радимо. Дах потрібно монтувати з товщого металу та з металопрофілю з вищою хвилею, ніж паркан, тому що навантаження на поверхню покрівлі значно вище.

Висота хвилі також відіграє важливу роль при виборі профнастилу. Вона впливає на жорсткість листа. Чим вища хвиля, тим більше ребро жорсткості, завдяки чому поліпшується розподіл навантаження на конструкцію. Низька хвиля використовується для фасаду чи огорожі. Для покрівлі лише висока, щоб оптимально відводити вологу та запобігати корозії і протіканню.

Товщина металу для паркану із профнастилу

Оптимальна товщина металу – запорука надійності паркану. Що може негативно вплинути на вашу огорожу? Вітрові навантаження, удари і деформація, спроби проникнення. Вибирати товщину металу потрібно, враховуючи вимоги до огороджувальної конструкції, вітрові навантаження і площу території.

Ціна металопрофілю для огорожі залежить не лише від товщини металу, а й від країни-виробника та типу покриття (глянець або мат).

Товщина металопрофілю для покрівлі

Стійкість і довговічність покрівлі залежить від обраного матеріалу. Якщо це профнастил, то важливо врахувати його товщину та висоту хвилі. Шар снігу, сильні пориви вітру, падіння гілок тощо, можуть деформувати металопрофіль, спровокувати корозію та зіпсувати дах. На вибір оптимальної товщини металу впливають також умови експлуатації та кліматичні особливості регіону. Тому краще звернутися за порадою до спеціалістів!

Ціну профнастилу для даху визначають ті ж самі параметри, що і для паркану. На остаточну вартість вплине площа покрівлі та потреба у добірних елементах (снігозахист, вітрозахист, коньки, жолоби та ін.).

Є випадки, коли можна використовувати порівняно тонкий метал. До прикладу, при монтажі підшиви для даху або обшивці стін, товщина металу практично не відіграє ніякої ролі, оскільки в цих випадках він виконує лише декоративну функцію.

Вибір товщини металу в Astra company

Astra company має власний імпорт сталі з країн Європи та Азії, а також співпрацює з вітчизняними виробниками. У нас можна обрати профнастил для різних потреб у товщині підкату від 0,16 мм до 0,7 мм та не сумніватися, що ваш дах чи паркан прослужать вам довго.

ВАЖЛИВО! При виборі профнастилу особливу увагу звертайте на товщину підкату, який використаний у виробника! Деякі продавці вказують товщину листа разом із цинковим і полімерним покриттям. Звичайно, такий лист може бути трохи дешевший за виріб, де вказана товщина підкату. Тож ви ризикуєте отримати не той продукт, на який розраховуєте! Порівняння ціни на металопрофіль може бути не об’єктивним у такому випадку.

Astra company реалізує товари по фактичній товщині підкату (металу), тоді загальна товщина матеріалу буде ще більшою. Тобто, якщо ви купуєте метал 0,4 мм, то по факту матимете товщину 0,42-0,45 мм разом із шаром цинку, ґрунту та полімеру. Матове покриття буде товщим за глянцеве.

Великий вибір профнастилу з полімерним покриттям або оцинкованого, одностороннього чи двостороннього шукайте на нашому сайті у розділі «Власне виробництво»

Отже, товщина металу є важливою характеристикою, яка впливає на міцність, надійність та строк служби металопрофілю. Обирати потрібну товщину слід, зважаючи на тип конструкції (покрівля, паркан), особливості клімату, умови експлуатації.

Ви завжди можете звернутися до фахівців Astra company за телефоном 0 800 20 71 20. Ми з радістю проконсультуємо та підкажемо вам, які характеристики профнастилу найкраще обрати у вашому випадку.