Як обрати якісну сітку рабицю потрібного розміру?

Перед тим, як купити сітку рабицю, зверніть увагу на діаметр дроту та ширину комірки. Як це впливає на якість? Чим більші комірки, тим більшим має бути діаметр дроту, щоб сітка не втрачала свою міцність. Важливо контролювати цей момент, бо недобросовісні виробники таким чином занижують собівартість.

Перевірити якість сітки рабиці ви можете самостійно. Для цього є спеціальна таблиця теоретичної ваги рулону. У ній вказана ширина комірки, діаметр дроту і вага м² сітки для різних параметрів.

Множимо ширину сітки на довжину рулону (зазвичай вона складає 10 м) і на теоретичну вагу 1 метра квадратного рабиці. Так ми визначаємо фактичну вагу всього рулону. Якщо при цьому ви зважили сітку, яку плануєте купувати, і її вага не співпадає з вашими розрахунками більш, ніж на ±5%, то з якістю товару не все гаразд. Рулон може бути коротшим, ніж заявлено продавцем, з тоншого дроту або зі збільшеною коміркою. А це все впливає на міцність і довговічність матеріалу. Ось чому так важливо звертати увагу на параметри обраної рабиці!

Також, купуючи сітку, перевіряйте місця згину. Особливо це стосується сіток із ПВХ покриттям. Чи немає тріщин або подряпин на внутрішній поверхні спіралі? У них могла потрапити волога. Тоді ваша огорожа буде гнити.

Сам дріт повинен витримувати 4-5 перегинів, і при цьому покриття не повинно відшаровуватися і лущитися. Тоді матеріал дійсно якісний.

Не менш важливим є покриття. Від нього також залежить ціна сітки рабиці. Покриття буває трьох видів:

• оцинковане;

• неоцинковане;

• ПВХ.

Неоцинкований метал звісно дешевший, але важливо врахувати, що він схильний до корозії та вимагає щорічного фарбування. Його найчастіше використовують у будівництві. Наприклад, для стяжки підлоги.

При виборі сітки для огорожі зверніть увагу на оцинкований варіант. Він використовується в помірних природних умовах. Таке покриття дозволяє запобігати корозії, швидкому старінню, чинить опір сонячному світлу та атмосферним впливам.

Якщо у вашому регіоні висока вологість або ж огорожа встановлюється в місцях, де є випари аміаку, рекомендуємо сітку із ПВХ покриттям. Вона ідеально підійде для тваринних комплексів. Там зазвичай є гнійні ями, з яких виділяється аміак. Всі ми знаємо про цей “приємний аромат” поблизу. Коли аміак з’єднується з вологою, він перетворюється в азотну кислоту. Вона буде швидко роз’їдати оцинковане покриття. Для ферм найчастіше обирають високу сітку (від 1,8 м). Ціна на неї звісно буде більшою, але так ви забезпечите додатковий захист від крадіїв і втечі тварин.

Отже, обираючи сітку рабицю для своєї огорожі, звертайте увагу на вагу рулона, діаметр дроту, ширину комірки. Чим товщий дріт і дрібніші комірки, тим сітка міцніша, але звісно дорожча. Перевіряйте якість самого дроту, чи немає на ньому ушкоджень. Обирайте покриття сітки відповідно до умов, в яких її будете встановлювати.

Які є варіанти сітки рабиці в Astra company?

В Astra company сітку рабицю купити можна в різних варіантах: з ПВХ покриттям, неоцинковану і оцинковану. Остання буде найдорожча.

Довжина рулону стандартна — 10 м. Найменша ширина рулону — 1 м, найбільша — 2 м. Діаметр дроту може бути 2,0 або 2,5 мм.

Наявні розміри комірок 25*25, 35*35, 50*50. Нагадуємо! Чим ширша комірка, тим нижча вартість.

Наприклад, ціна на сітку рабицю 1,5 м висотою з середнім діаметром комірки 35*35 мм та оцинкованим покриттям — 825,2 грн за рулон.

Щоб замовити рабицю чи інші варіанти сітки на сайті Astra company перейдіть в розділ “Територія дачі” → “Огорожа”.

Також ви можете зателефонувати 0800 207 120 та проконсультуватися з менеджером.

Ми здійснюємо доставку по Україні прямо на вашу адресу. А якщо ваше замовлення перевищує 100 кг, то товар вам приїде безкоштовно.